Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Kokosowe ciasto na kruchym spodzie

Opis wykonania

Kruchy, owsiano-kokosowy spód, bananowo-czekoladowy krem, orzeszki i obłędnie kokosowa chmurka ! Smakiem bardzo przypomina znane kokosowe batoniki..

Spód: Płatki, otręby i wiórki (15g) zmielić w blenderze a następnie połączyć z jajkiem, proszkiem do pieczenia i łyżką miodu. Ciasto umieścić na ok 20min w lodówce a następnie równomiernie rozłożyć na dno naczynia. Piec ok 15-20min w piekarniku nagrzanym do 150 stopni z termoobiegiem (jednak najlepiej dostosować temperaturę i czas do potrzeb własnego piekarnika) a następnie wystudzić. Warstwa bananowo-kakaowa Banany, kakao oraz cześć płynną z mleczka kokosowego dokładnie zmiksować a następnie gotować na małym ogniu do momentu aż znacznie zgęstnieje. Gotowy krem (może być ciepły, ale nie gorący!) rozsmarować na wcześniej przygotowany kruchy spód i posypać posiekanymi orzechami. Warstwa kokosowa: Stałą część mleczka kokosowego ubić mikserem, powoli dodając miód. Następnie wymieszać z pozostałym kokosem. Gotową masę rozprowadzić na wierzch ciasta. Posypać delikatnie kokosem, orzeszkami oraz dobrą, gorzką czekoladą. Wstawić na kilka godzin do lodówki (najlepiej na całą noc)