Kokosowo-jaglane ciasteczka z hibiskusem (bez cukru, bez glutenu, bez jajek)
9 porcje
30 min
Łatwe
Koniecznie spróbujcie jeszcze ciepłych, są delikatnie miękkie. Jak zwykle są w wersji fit, bez cukru i glutenu.
Składniki
50 g mąka jaglana
50 g mąka kokosowa
40 g budyń śmietankowy bez cukru
150 g serek naturalny
2 łyżka erytrol
1 łyżeczka soda
1/4 łyżeczka ekstrakt ze stewii w pudrze
1 łyżka płatki hibiskusa
1 łyżka siekane migdały
1 łyżka mleko
Kokosowo-jaglane ciasteczka z hibiskusem (bez cukru, bez glutenu, bez jajek)
Kokosowo-jaglane ciasteczka z hibiskusem (bez cukru, bez glutenu, bez jajek)
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Suche składniki umieścić w misce i dobrze ze sobą zmieszać. Dodać serek i mleko, zagnieść ciasto. Odrywać niewielkie kawałki (wielkości orzecha włoskiego) i formować kulki. Ułożyć na papierze do pieczenia i lekko spłaszczyć, pamiętając o zachowaniu odstępów (ciasteczka urosną). Piec około 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.
Komentarze