Kokosowy mus z marakują
2 porcje
60 min
Łatwe
Składniki
Kokosowy mus z marakują
Kokosowy mus z marakują
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Żelatynę wsypać do miseczki i zalać odrobiną zimnej wody i odstawić. Gdy napęcznieje wstawić do naczynia z gorącą wodą lub mikrofali i rozpuścić. Mus kokosowy przełożyć do niedużego naczynia, zalać zimną przegotowaną wodą. Dodać ksylitol lub cukier. Całość zmiksować blenderem na jednolity płyn. Następnie dodać rozpuszczoną żelatynę i raz jeszcze całość dobrze zmiksować. Tak powstałe mleczko kokosowe przelać do dwóch malutkich miseczek lub niedużych filiżanek i wstawić do lodówki. Gdy mus stężeje wyjąć go z lodówki. Do naczynia wlać trochę gorącej wody. Miseczki/filiżanki na chwilę zanurzyć w gorącej wodzie i ostrożnie wyjąć mus. Deser ułożyć na talerzykach. Mus kokosowy polać miąższem z marakui.
Komentarze