Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Mus kokosowy z marakują to deser prosty w przygotowaniu, ale efektowny. Z całą pewnością zasmakujecie w tym deserze - koktajl owocowy to zawsze dobry pomysł na deser!

Składniki

2 łyżka Purre z kokosa
200 ml woda
1 łyżeczka ksylitol
1/2 łyżeczka żelatyna

Opis wykonania

Żelatynę wsypać do miseczki i zalać odrobiną zimnej wody i odstawić. Gdy napęcznieje wstawić do naczynia z gorącą wodą lub mikrofali i rozpuścić. Mus kokosowy przełożyć do niedużego naczynia, zalać zimną przegotowaną wodą. Dodać ksylitol lub cukier. Całość zmiksować blenderem na jednolity płyn. Następnie dodać rozpuszczoną żelatynę i raz jeszcze całość dobrze zmiksować. Tak powstałe mleczko kokosowe przelać do dwóch malutkich miseczek lub niedużych filiżanek i wstawić do lodówki. Gdy mus stężeje wyjąć go z lodówki. Do naczynia wlać trochę gorącej wody. Miseczki/filiżanki na chwilę zanurzyć w gorącej wodzie i ostrożnie wyjąć mus. Deser ułożyć na talerzykach. Mus kokosowy polać miąższem z marakui.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych