Krakersy na słono i na słodko
4 porcje
Średnie
Idealne przekąski podawana w letnie upalne dni.
Składniki
30 szt. krakersy
0,25 kg winogrona zielone
1 szt. mango
0,5 szt. rzodkiew
1 szt. sałata karbowana
1 szt. cukinia
5 szt. rzodkiewka
5 szt. pomidory koktajlowe
250 dkg ser twarogowy
1 szczypta przyprawy: sól, pieprz
Krakersy na słono i na słodko
Krakersy na słono i na słodko
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Wytrawne krakersy: serek twarogowy wymieszać z przyprawami typu sol czy pieprz. Tak przygotowanym serkiem posmarować krakersy zamiast masła. Pokroić pomidorki koktajlowe i rzodkiewkę. Położyć na krakersach. Pokrojoną w paski cukinię podsmażyć na oleju. Zwinąć i położyć na krakersach.
Słodkie krakersy: Obrać mango i rzodkiew oraz wraz z winogronem położyć na krakersach.
Podawać na talerzu ozdobionym sałatą oraz jadalnymi kwiatami.
Komentarze