Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

koszyczki z ciasta fillo nadziewane warzywami i serem

koszyczki z ciasta fillo nadziewane warzywami i serem
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
przekąskę z ciasta filo z warzywami jest bardzo lekka pyszna efektowna.. Zapewne się domyślacie chodzi o kuchnie grecką.

Składniki

100 g masło
1 szt. ciasto filo
150 g ser
1 szt. bakłażan
1 szt. papryka czerwona

Opis wykonania

Masło rozpuściłam w garnuszku.Na stolnicy rozłożyłam ciasto posmarowałam masłem zrobiłam koszyczki z ciasta fillo które upiekłam w piekarniku w temp 180stopni około 15 minut.Bakłażana pokroiłam w kosteczkę posypałam solą, odstawiłam na 30minut. następnie odcisnęłam sok. Na oleju podsmażyłam bakłażana około 8 minut,dodałam pokrojoną paprykę,ser i tymianek dodałam sól i pieprz do smaku.Wszystko dokładnie wymieszałam. Do koszyczków włożyłam farsz zrobiłam dekoracje z warzyw i sera .
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Ewusia1222
Ja zamiast bakłażana dałam łososia:) można robić wiele fajnych połączeń. Polecam