Krakersy sojowe
4 porcje
40 min
Średnie
Alternatywa dla niezdrowych przekąsek. :)
Składniki
1,5 szklanka mąka sojowa
1/3 szklanka woda gazowana
1/3 szklanka oliwa z oliwek
1 łyżka świeży majeranek (posiekany)
1 łyżka papryka słodka mielona
3 łyżka sól morska
Krakersy sojowe
Krakersy sojowe
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Mąkę, wodę gazowaną, oliwę, sól (1 łyżeczkę) i majeranek mieszamy w misce na gładkie, mokre ciasto. Odstawiamy na 10 minut.
Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto cienko (w razie potrzeby podsypujemy mąką kukurydzianą). Wycinamy kwadraty, a następnie każdy kwadrat dzielimy po przekątnej na pół.
Ciastka układamy na blaszce, posypujemy solą i papryką. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na około 12-15 minut. Ciastka powinny być złote z dwóch stron.
Podajemy z ulubioną pastą lub sosem. :)
Komentarze