Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Krem gryczano - migdałowy z musem truskawkowym

Krem gryczano - migdałowy z musem truskawkowym
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zdrowy deser z kaszy gryczanej i migdałów z dodatkiem pysznego truskawkowego musu.

Składniki

50 g kasza gryczana niepalona
100 g blanszowana migdały
200 ml mleko
300 g truskawki

Opis wykonania

Kaszę gryczaną i migdały przesypać do niewielkiego rondelka. Zalać mlekiem i odstawić na noc do lodówki. Namoczone migdały i kaszę gryczaną razem z mlekiem umieścić w malakserze i zmiksować na gładką masę. Truskawki zmiksować, ewentualnie dosłodzić ksylitolem. Krem gryczano - migdałowy przełożyć do pucharków. Na wierzch wyłożyć mus truskawkowy. Schłodzić.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych