Krem gryczano - migdałowy z musem truskawkowym
4 porcje
20 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Zdrowy deser z kaszy gryczanej i migdałów z dodatkiem pysznego truskawkowego musu.
Składniki
50 g kasza gryczana niepalona
100 g blanszowana migdały
200 ml mleko
300 g truskawki
Krem gryczano - migdałowy z musem truskawkowym
Krem gryczano - migdałowy z musem truskawkowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kaszę gryczaną i migdały przesypać do niewielkiego rondelka. Zalać mlekiem i odstawić na noc do lodówki. Namoczone migdały i kaszę gryczaną razem z mlekiem umieścić w malakserze i zmiksować na gładką masę. Truskawki zmiksować, ewentualnie dosłodzić ksylitolem.
Krem gryczano - migdałowy przełożyć do pucharków. Na wierzch wyłożyć mus truskawkowy. Schłodzić.
Komentarze