Krem orzechowy według Mateusza Gesslera
6 porcji
160 min
Łatwe
4.67 (Liczba ocen: 3)
Składniki
Wartości odżywcze
Krem orzechowy według Mateusza Gesslera
Krem orzechowy według Mateusza Gesslera
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Mielimy blenderem orzechy.
Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę.
Porada
Idealną pianę uzyskasz stosując odpowiedni program w robocie kuchennym z serii MUM lub OptiMUM lub blender ręczny z trzepaczką.
Zagotowujemy 150 ml śmietany i stopniowo wlewamy do miski robota kuchennego, cały czas mieszając.
Jak powstanie piana, dodajemy namoczoną żelatynę oraz orzechy.
Pozostałą część śmietany ubijamy na sztywno i łączymy delikatnie z kremem.
Przekładamy do pucharków i schładzamy w lodówce przez minimum 2 godziny.
Komentarze