Krem z borowików
![Krem z borowików](https://akademiasmaku.pl/storage/8060/conversions/krem-z-borowikow-5256-single.webp)
4 porcje
45 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Wartości odżywcze
Krem z borowików
Krem z borowików
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10685/conversions/ffpOEUdKf0GmuH-thumb.webp)
Na rozgrzaną patelnię wrzuć masło klarowane i posiekaną cebulę, smaż do zeszklenia. Do zeszklonej cebuli dodaj borowiki, tymianek, trochę soli, smaż 12–14 minut. Usmażone grzyby przełóż do garnka, zalej wodą i gotuj na średniej mocy płyty grzewczej do miękkości ok. 20 minut, na końcu gotowania dodaj śmietanę.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10686/conversions/VshgFgUgQzODsc-thumb.webp)
Ugotowane grzyby zblenduj na jednolitą masę, jeśli będzie zbyt gęsta, dodaj więcej wody, dopraw solą i pieprzem do smaku.
Porada
Masz duże i niestandardowe garnki, które nie mieszczą się na polach grzewczych płyty? To już nie problem! Dzięki funkcji FlexInduction możesz łączyć pola grzewcze i tworzyć strefy gotowania.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10687/conversions/nYc3WaYaVY46XX-thumb.webp)
Gotową zupę przelej do talerzy, udekoruj kilkoma grzybkami, posyp tymiankiem i... gotowe!
Komentarze