Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Krem z borowików

Opis wykonania

Zupa krem z borowików z dodatkiem śmietany oraz tymianku jest idealnie kremowa i szalenie aromatyczna. Sprawdźcie prosty przepis na zupę borowikową, która podbije podniebienia wszystkich domowników (i gości!).

Krem z borowików - krok 1

Na rozgrzaną patelnię wrzuć masło klarowane i posiekaną cebulę, smaż do zeszklenia. Do zeszklonej cebuli dodaj borowiki, tymianek, trochę soli,  smaż 12–14 minut. Usmażone grzyby przełóż do garnka, zalej wodą i gotuj na średniej mocy płyty grzewczej do miękkości ok. 20 minut, na końcu gotowania dodaj śmietanę.

Krem z borowików - krok 2

Ugotowane grzyby zblenduj na jednolitą masę, jeśli będzie zbyt gęsta, dodaj więcej wody, dopraw solą i pieprzem do smaku.

Krem z borowików - krok 3

Gotową zupę przelej do talerzy, udekoruj kilkoma grzybkami, posyp tymiankiem i... gotowe!

Bosch do kuchni