Jaglanka gruszkowa z orzechami
4 porcje
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Wspaniały pomysł na pełne energii śniadanie. Jaglanka podana w ten sposób przypadnie do gustu nawet największym sceptykom, którzy przekonają się, jak pyszna jest kasza jaglana.
Składniki
300 ml mleko
3 łyżka kasza jaglana
laska wanilii
dojrzała gruszka
4 szt. rozgniecione orzechy laskowe
Jaglanka gruszkowa z orzechami
Jaglanka gruszkowa z orzechami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Mleko zagotować z wydrążonym miąższem wanilii. Do gotującego się mleka wsypać przepłukaną kaszę jaglaną. Gotować ok.10min. Wyjąć wanilię. Dodać obraną ze skórki i pokrojoną w drobniutką kostkę gruszkę. Zagotować raz jeszcze. Dodać rozgniecione orzechy i zdjąć z ognia. Przykryć i odstawić na 10min. Wskazówka: Aby zaoszczędzić na czasie kaszę można przygotować w ten sposób wieczorem. Rano zaś jedynie ją podgrzać.
Komentarze