Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Krewetki z pomidorem, czosnkiem, papryczką chilli i pietruszką. Idealne na przystawkę - można podać je jako szybkie przekąski przed daniem głównym.

Składniki

24 szt. Krewetki obrane
4 szt. Pomidory
4 szt. Czosnek ząbki
1 szt. Papryczka chilli
1 garść Natka pietruszki
1 łyżka Oliwa

Opis wykonania

Krewetki czyścimy. Pomidory nacinamy, zalewamy wrzątkiem na 15 sekund i ściągamy skórkę. Wyćigamy pestki i kroimy w drobną kostkę. Czosnek kroimy na plasterki. Papryczkę przekrajamy na pół, usuwamy pestki i kroimy w drobną kostkę. Pietruszkę siekamy. Rozgrzewamy patelnię, wlewamy oliwę. Na gorącoą wrzucamy czosnek i papryczkę, chwilę podsmażamy i wrzucamy krewetki. Smażymy po minucie z jednej strony i wrzucamy pomidory. Smażymy 2 min, wrzucamy pietruszkę, doprawiamy solą i wykładamy na talerz. Można podawać z bagietka korzenną.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Przepyszne, niebo w gębie 😁
Radosław
Bardzo ciekawy przepis. Polecam spróbować