Krewetki królewskie na ostro

4 porcje
25 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Krewetki królewskie na ostro
Krewetki królewskie na ostro
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Krewetki czyścimy. Pomidory nacinamy, zalewamy wrzątkiem na 15 sekund i ściągamy skórkę. Wyćigamy pestki i kroimy w drobną kostkę. Czosnek kroimy na plasterki. Papryczkę przekrajamy na pół, usuwamy pestki i kroimy w drobną kostkę. Pietruszkę siekamy. Rozgrzewamy patelnię, wlewamy oliwę. Na gorącoą wrzucamy czosnek i papryczkę, chwilę podsmażamy i wrzucamy krewetki. Smażymy po minucie z jednej strony i wrzucamy pomidory. Smażymy 2 min, wrzucamy pietruszkę, doprawiamy solą i wykładamy na talerz. Można podawać z bagietka korzenną.
Komentarze