Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Łazanki z kapustą i kiełbasą Marco Bocchino

Opis wykonania

Proste, pyszne i treściwe danie idealne na jesienny obiad.

  1. Makaron w kształcie łazanek przygotuj wg przepisu na opakowaniu.
  2. Do kapusty kiszonej dodaj kilka ziaren ziela angielskiego i liści laurowych- całość gotuj do momentu, aż kapusta będzie miękka.
  3. Po ugotowaniu kapustę dokładnie odcedź z wody i posiekaj na drobne fragmenty.
  4. Kiełbasę i boczek pokrój w plasty.
  5. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć na nią boczek i kiełbasę, smaż około 10 minut.
  6. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, smaż kolejne 10 minut.
  7. Po tym czasie dodaj kapustę kiszoną i przyprawy, smaż kolejne 10 minut.
  8. Podsmażoną wędlinę z kapustą przełóż do garnka, dodaj ugotowany makaron, dokładnie wymieszaj.
  9. Całość chwilkę podsmaż żeby smaki się połączyły.

Smacznego!

Bosch do kuchni