Łazanki z kapustą i kiełbasą Marco Bocchino
4 porcje
Łatwe
Proste, pyszne i treściwe danie idealne na jesienny obiad.
Składniki
500 g Makaron łazanki
100 g Wędzony boczek
500 g Kapusta kiszona
2 szt. Cebula
4 łyżka Oliwa
1 szczypta Pieprz
1 szczypta Sól
1 szczypta Ostra papryka
1 szczypta Majeranek
4 szt. Ziele angielskie
2 szt. Liść laurowy
Łazanki z kapustą i kiełbasą Marco Bocchino
Łazanki z kapustą i kiełbasą Marco Bocchino
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
- Makaron w kształcie łazanek przygotuj wg przepisu na opakowaniu.
- Do kapusty kiszonej dodaj kilka ziaren ziela angielskiego i liści laurowych- całość gotuj do momentu, aż kapusta będzie miękka.
- Po ugotowaniu kapustę dokładnie odcedź z wody i posiekaj na drobne fragmenty.
- Kiełbasę i boczek pokrój w plasty.
- Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć na nią boczek i kiełbasę, smaż około 10 minut.
- Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, smaż kolejne 10 minut.
- Po tym czasie dodaj kapustę kiszoną i przyprawy, smaż kolejne 10 minut.
- Podsmażoną wędlinę z kapustą przełóż do garnka, dodaj ugotowany makaron, dokładnie wymieszaj.
- Całość chwilkę podsmaż żeby smaki się połączyły.
Smacznego!
Komentarze