Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Łazanki z kapustą i kiełbasą Marco Bocchino

Łazanki z kapustą i kiełbasą Marco Bocchino
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Proste, pyszne i treściwe danie idealne na jesienny obiad.

Składniki

500 g Makaron łazanki
100 g Wędzony boczek
500 g Kapusta kiszona
2 szt. Cebula
4 łyżka Oliwa
1 szczypta Pieprz
1 szczypta Sól
1 szczypta Ostra papryka
1 szczypta Majeranek
4 szt. Ziele angielskie
2 szt. Liść laurowy

Opis wykonania

  1. Makaron w kształcie łazanek przygotuj wg przepisu na opakowaniu.
  2. Do kapusty kiszonej dodaj kilka ziaren ziela angielskiego i liści laurowych- całość gotuj do momentu, aż kapusta będzie miękka.
  3. Po ugotowaniu kapustę dokładnie odcedź z wody i posiekaj na drobne fragmenty.
  4. Kiełbasę i boczek pokrój w plasty.
  5. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć na nią boczek i kiełbasę, smaż około 10 minut.
  6. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, smaż kolejne 10 minut.
  7. Po tym czasie dodaj kapustę kiszoną i przyprawy, smaż kolejne 10 minut.
  8. Podsmażoną wędlinę z kapustą przełóż do garnka, dodaj ugotowany makaron, dokładnie wymieszaj.
  9. Całość chwilkę podsmaż żeby smaki się połączyły.

Smacznego!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych