Wegetariańskie Enchiladas
4 porcje
50 min
Średnie
Jestem zakochana w kuchni meksykańskiej. Przepis jest dziecinnie prosty i można dodać warzywa jakie tylko lubimy. Dania wegetariańskie w wersji meksykańskiej to prawdziwa eksplozja smaków!
Składniki
1 szt. puszka kukurydzy
1 szt. puszka czarnej fasoli
1 szklanka tofu
1 łyżeczka sól
3 szt. tortilla kukurydziana
1 szt. sos enchiladas z puszki
3 garść ser
Wegetariańskie Enchiladas
Wegetariańskie Enchiladas
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Na rozgrzaną patelnie wrzucam fasolę,kukurydzę i tofu,mieszając wszystko dodaję sól.Jedną garść sera dodaję do farszu razem z połową puszki sosu enchiladas i dokładnie mieszam.Przygotowane tortille nadziewam farszem i starannie zawijam.Przed wstawieniem do piekarnika posypuje wierzch serem i pozostałością sosu. Piekę w temperaturze 200 st. C. Podaję ze śmietaną dekorując Enchiladas.
Komentarze