Wegetariańskie Enchiladas
 
                                            4 porcje
50 min
Średnie
                    Jestem zakochana w kuchni meksykańskiej. Przepis jest dziecinnie prosty i można dodać warzywa jakie tylko lubimy. Dania wegetariańskie w wersji meksykańskiej to prawdziwa eksplozja smaków!
                
                Składniki
1 szt. puszka kukurydzy
                                                            1 szt. puszka czarnej fasoli 
                                                            1 szklanka tofu
                                                            1 łyżeczka sól
                                                            3 szt. tortilla kukurydziana 
                                                            1 szt. sos enchiladas z puszki
                                                            3 garść ser
                                                    Wegetariańskie Enchiladas
Wegetariańskie Enchiladas
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Na rozgrzaną patelnie wrzucam fasolę,kukurydzę i tofu,mieszając wszystko dodaję sól.Jedną garść sera dodaję do farszu razem z połową puszki sosu enchiladas i dokładnie mieszam.Przygotowane tortille nadziewam farszem i starannie zawijam.Przed wstawieniem do piekarnika posypuje wierzch serem i pozostałością sosu. Piekę w temperaturze 200 st. C. Podaję ze śmietaną dekorując Enchiladas.
 
                                    -thumb.webp) 
                             
                             
                 
                 
     
     
                     
                     
     
         
         
         
       
       
       
       
       
      
Komentarze