Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

50 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Jestem zakochana w kuchni meksykańskiej. Przepis jest dziecinnie prosty i można dodać warzywa jakie tylko lubimy. Dania wegetariańskie w wersji meksykańskiej to prawdziwa eksplozja smaków!

Składniki

1 szt. puszka kukurydzy
1 szt. puszka czarnej fasoli
1 szklanka tofu
1 łyżeczka sól
3 szt. tortilla kukurydziana
1 szt. sos enchiladas z puszki
3 garść ser

Opis wykonania

Na rozgrzaną patelnie wrzucam fasolę,kukurydzę i tofu,mieszając wszystko dodaję sól.Jedną garść sera dodaję do farszu razem z połową puszki sosu enchiladas i dokładnie mieszam.Przygotowane tortille nadziewam farszem i starannie zawijam.Przed wstawieniem do piekarnika posypuje wierzch serem i pozostałością sosu. Piekę w temperaturze 200 st. C. Podaję ze śmietaną dekorując Enchiladas.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych