Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Legalne tartaletki mmmm!

Opis wykonania

Tartaleti na bezglutenowym spodzie z musem z awokado, daktyli, bananów i surowej czekolady, / 10 sztuk.

baner reklamowy maszynki do mielenia 1), Ciasto: siemie zalewamy wrzątkiem (1/4szklanki), roztrzepujemy i pozostawiamy do wystygnięcia (na koniec dobrze włożyć do lodówki). Mąkę gryczaną, ryżową, kukurydzianą (wszystkie można zrobić samemu poprzez zmielenie ziaren), sól, masło, 1 i 1/2 łyżki lodowatej wody i wystudzone siemie lniane zagniatamy szybko na jednolitą masę. Formułujemy kulę i wsadzamy do lodówki na min. 1 godz (idealnie na całą noc). 2). Schłodzone ciasto wyjmujemy z lodówki, wałkujemy wykładamy nim wysmarowane masłem tartaletki i nakłuwamy widelcem dno. Podpiekamy w 180C przez ok 15-20 min, tak aby ciasto ładnie się przyrumieniło i całkowicie upiekło. (bez fasoli i innych obciążników - ciasto nie rośnie). 3). Masa: nr1. Awokado, 1 banan, 4 łyżki roztopionej w kąpieli wodnej czekolany - blendujemy i dodajemy łyżkę Chia. nr2. Namoczone daktyle bez wody, 1 banan, łyżka roztopionej czekolady - blendujemy. 4). Wystudzone tartaletki wypełniamy po połowie masą nr1 (twardsza), później masą nr 2. 5). Zdobimy wedle uznania owocami, pestkami, orzechami, suszonymi owocami. Przechowujemy w lodówce. Mniam!