Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Letnia zapiekanka z surowych ziemniaków, marchwi, cukinii

Opis wykonania

Pyszna, piękna i kolorowa zapiekanka pełna warzyw. Dodatkowo, szybko się ją robi, bo jako spodu użyjemy gotowego ciasta francuskiego. Czy można chcieć czegoś więcej? 

 Letnia zapiekanka z surowych ziemniaków, marchwi, cukinii  - krok 1

Formę natłuść najlepiej masłem, zimne z lodówki ciasto francuskie rozłóż na formie, dociśnij ciasto do brzegów. Jeśli masz nadmiar ciasta poza formą, przejedź wałkiem po brzegach formy, co pozwala w prosty i ładny sposób pozbyć się jego nadmiaru. Ciasto pokryj folią aluminiową i obciąż fasolą lub ciężarkami, piecz w piekarniku ok.10 min w temperaturze 180 stopni na termoobiegu.

 Letnia zapiekanka z surowych ziemniaków, marchwi, cukinii  - krok 2

Ziemniaki pokrój na cienkie plastry, cukinię i marchew zetnij wzdłuż na cienkie długie paski.

Do kielicha blendera przełóż śmietanę, jaja oraz ser, dodaj sól, całość zmiksuj na jednolitą masę.

Na upieczony spód, wylej masę. Paski z marchwi i cukinii oraz ziemniaki zacznij układać w kręgach, mieszając ze sobą warzywa.

 Letnia zapiekanka z surowych ziemniaków, marchwi, cukinii  - krok 3

Do pieczenia zapiekanki użyj systemu PerfectChef, program: zapiekanka ziemniaczana z surowych składników. System sam dobierze optymalny czas i temperaturę pieczenia.

Bosch do kuchni