Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Makaron z boczniakami, wędzonym tofu i granatem

Makaron z boczniakami, wędzonym tofu i granatem

Opis wykonania

20 min
Łatwe
dla 4 osób

Pyszne sycące danie nie tylko dla wegetarian. Dodaje energii równolegle zapewniając poczucie kulinarnego spełnienia i sytości.

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić. Cebulę pokroić w półksiężyce, usmażyć do miękkości, lekko soląc. Następnie dodać pokrojone w kostkę tofu i posiekany czosnek. Smażyć, aż się lekko zarumieni. Na patelnię dodać pokrojone boczniaki i pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Smażyć, aż warzywa zmiękną. Posolić, popieprzyć. Dodać 2 łyżki śmietanki sojowej i 0,3 szklanki wody. Wymieszać i zagotować, aż do powstania sosu. Następnie dodać odcedzony makaron. Przed podaniem posypać ziarnami granatu.
Paulina Gruszecka
Wiecej moich przepisów
Wasza ocena

Co wiesz o savoir-vivre?

1. Jak elegancko jeść pieczywo?

 1. Jak elegancko jeść pieczywo?