Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Makaron z boczniakami, wędzonym tofu i granatem

Makaron z boczniakami, wędzonym tofu i granatem
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszne sycące danie nie tylko dla wegetarian. Dodaje energii równolegle zapewniając poczucie kulinarnego spełnienia i sytości.

Składniki

100 g razowy makaron
250 g boczniak
1 szt. czerwona cebula
1 szt. tofu wędzone
2 szt. ząbek czosnku
2 łyżka śmietanka
1 szt. dojrzały granat
0,5 szt. czerwona papryka
0,3 szklanka woda
sól

Opis wykonania

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić. Cebulę pokroić w półksiężyce, usmażyć do miękkości, lekko soląc. Następnie dodać pokrojone w kostkę tofu i posiekany czosnek. Smażyć, aż się lekko zarumieni. Na patelnię dodać pokrojone boczniaki i pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Smażyć, aż warzywa zmiękną. Posolić, popieprzyć. Dodać 2 łyżki śmietanki sojowej i 0,3 szklanki wody. Wymieszać i zagotować, aż do powstania sosu. Następnie dodać odcedzony makaron. Przed podaniem posypać ziarnami granatu.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych