Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Makaron z boczniakami, wędzonym tofu i granatem

Makaron z boczniakami, wędzonym tofu i granatem
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszne sycące danie nie tylko dla wegetarian. Dodaje energii równolegle zapewniając poczucie kulinarnego spełnienia i sytości.

Składniki

100 g razowy makaron
250 g boczniak
1 szt. czerwona cebula
1 szt. tofu wędzone
2 szt. ząbek czosnku
2 łyżka śmietanka
1 szt. dojrzały granat
0,5 szt. czerwona papryka
0,3 szklanka woda
sól

Opis wykonania

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić. Cebulę pokroić w półksiężyce, usmażyć do miękkości, lekko soląc. Następnie dodać pokrojone w kostkę tofu i posiekany czosnek. Smażyć, aż się lekko zarumieni. Na patelnię dodać pokrojone boczniaki i pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Smażyć, aż warzywa zmiękną. Posolić, popieprzyć. Dodać 2 łyżki śmietanki sojowej i 0,3 szklanki wody. Wymieszać i zagotować, aż do powstania sosu. Następnie dodać odcedzony makaron. Przed podaniem posypać ziarnami granatu.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych