Makaron z boczniakami, wędzonym tofu i granatem
4 porcje
20 min
Łatwe
Pyszne sycące danie nie tylko dla wegetarian. Dodaje energii równolegle zapewniając poczucie kulinarnego spełnienia i sytości.
Składniki
100 g razowy makaron
250 g boczniak
1 szt. czerwona cebula
1 szt. tofu wędzone
2 szt. ząbek czosnku
2 łyżka śmietanka
1 szt. dojrzały granat
0,5 szt. czerwona papryka
0,3 szklanka woda
sól
Makaron z boczniakami, wędzonym tofu i granatem
Makaron z boczniakami, wędzonym tofu i granatem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić. Cebulę pokroić w półksiężyce, usmażyć do miękkości, lekko soląc. Następnie dodać pokrojone w kostkę tofu i posiekany czosnek. Smażyć, aż się lekko zarumieni. Na patelnię dodać pokrojone boczniaki i pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Smażyć, aż warzywa zmiękną. Posolić, popieprzyć. Dodać 2 łyżki śmietanki sojowej i 0,3 szklanki wody. Wymieszać i zagotować, aż do powstania sosu. Następnie dodać odcedzony makaron. Przed podaniem posypać ziarnami granatu.
Komentarze