Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Szybki w przygotowaniu i lekko słodkawy, zachwycający swą barwą makaron z buraczanym pesto

Składniki

3 szt. burak średni
2 szt. gruszka mała
5 łyżka pestki słonecznika
2 łyżka oliwa z oliwek
300 g makaron kokardki
1 garść świeża mięta
sól, pieprz

Opis wykonania

Buraki myjemy i pieczemy do miękkości. Słonecznik prażymy na suchej patelni. Do miski wrzucamy obrane buraczki, obrane gruszki, pestki słonecznika i oliwę. Miksujemy za pomocą blendera na gładką masę. Doprawiamy solą i pieprzem. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i mieszamy z sosem. Podajemy ze świeżymi listkami mięty

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
zielone_obloczki
Oryginalne, smaczne danie 😀