Makaron z burratą i pieczonymi pomidorkami

2 porcje
30 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Makaron z burratą i pieczonymi pomidorkami
Makaron z burratą i pieczonymi pomidorkami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Pomidorki ułóż w naczyniu do pieczenia, dodaj oliwę i rozmaryn. Ząbki czosnku rozgnieć, zostaw w łupinach, dodaj do pomidorków, posyp solą i wymieszaj.

Zapiekaj w piekarniku 20–25 minut w temperaturze 180 stopni.

Makaron ugotuj al dente. Przełóż do naczynia w pieczonymi pomidorkami, całość wymieszaj, wyłóż na dwa talerze. Buratę przerwij na pół, każdą połówkę rozłóż na talerzu, całość posyp solą i pieprzem oraz listkami świeżej bazylii.
Komentarze