Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Makaron z truskawkami to smaki dzieciństwa. Szybkie i proste danie, które świetnie sprawdzi się na obiad, podwieczorek lub deser.

Składniki

1 opakowanie - makaronu
400 g - truskawek
6 łyżek - twarogu śmietankowego
opcjonalnie: 2 łyżki - miodu
- listki mięty

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
524 kcal
Tłuszcz
6.5 g
Węglowodany
96.5 g
Błonnik
19.5 g
Białko
6.7 g
Sól
0.1 g

Opis wykonania

Składniki na makaron z truskawkami

Makaron ugotuj zgodnie z przepisem. 300 g truskawek i kilka liści mięty zmiksuj blenderem na jednolitą masę, jeśli masa nie będzie wystarczająco słodka, dodaj miód.

Blender i truskawki w misce

Pozostałe truskawki pokrój na mniejsze części.

Makaron z truskawkami i serem

Ugotowany makaron podziel na 4 miski, każdą porcję polej sosem truskawkowym, posyp twarogiem śmietankowym i kawałkami truskawek, udekoruj miętą.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Lalaxo
Smak mojego dzieciństwa. Twaróg w połączeniu z soczystymi truskawkami. Mniam!
tomusczar
ja proponuje zamiast makaronu świderki makaron spaghetti - smakuje rewelacyjnie
Ewusia1222
Pyszny makaron, ja podałam z żurawiną
Sabina Pisarek
Uwielbiamy makaron z truskawkami i twarogiem. Zamiast musu zawsze podajemy go ze śmietaną i smakuje przepysznie!
zielone_obloczki
Idealne dla dzieci (u mnie bez twarogu z uwagi na uczulenie dziecka)
Marzenna
To danie kojarzy mi się że wspomnieniem wakacji u babci.Można jeść kilka porcji i się nie nudzi taki jest pyszny.