Makaron z truskawkami
4 porcje
20 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Makaron z truskawkami to smaki dzieciństwa. Szybkie i proste danie, które świetnie sprawdzi się na obiad, podwieczorek lub deser.
Składniki
1 opakowanie - makaronu
400 g - truskawek
6 łyżek - twarogu śmietankowego
opcjonalnie: 2 łyżki - miodu
- listki mięty
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
524 kcal
Tłuszcz
6.5 g
Węglowodany
96.5 g
Błonnik
19.5 g
Białko
6.7 g
Sól
0.1 g
Makaron z truskawkami
Makaron z truskawkami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Makaron ugotuj zgodnie z przepisem. 300 g truskawek i kilka liści mięty zmiksuj blenderem na jednolitą masę, jeśli masa nie będzie wystarczająco słodka, dodaj miód.
Pozostałe truskawki pokrój na mniejsze części.
Ugotowany makaron podziel na 4 miski, każdą porcję polej sosem truskawkowym, posyp twarogiem śmietankowym i kawałkami truskawek, udekoruj miętą.
Komentarze