Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Marchewkowe muffiny

Opis wykonania

Muffiny z tartej marchewki z dodatkiem cynamonu i ekstraktu waniliowego, z polewą z białego serka naturalnego.

Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie powoli dodajemy olej cały czas miksując. Stopniowo dosypujemy mąkę i miksujemy aż do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy ekstrakt waniliowy, proszek i sodę oraz dosypujemy cynamon. Dodajemy startą marchewkę, delikatnie mieszamy. W zagłębienia formy na muffiny wkładamy papilotki, które wypełniamy ciastem do ok ¾ wysokości. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 180°C przez 25-30 minut. Przygotowanie polewy: Serek miksujemy z masłem na wyjątkowo gładką masę. W trakcie mieszania dodajemy cukier puder i cukier waniliowy. Na końcu skrapiamy cytryną. Tak przygotowaną masę nakładamy na ciasto.