Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Mini Pavlova z musem truskawkowo - rabarbarowym

Mini Pavlova z musem truskawkowo - rabarbarowym
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Bezy są ulubionym deserem mojego syna. Tym razem proponuję w wersji z musem owocowym i chipsami z rabarbaru.

Składniki

110 g białka
370 g cukier kryształ
160 g cukier puder
70 dkg rabarbar
1/2 szt. sok z cytryny
120 g puree z rabarbaru
50 g żelatyna
150 g śmietana do ubicia
30 dkg truskawki

Opis wykonania

Białka ubić, dodać cukier puder i cukier kryształ 70 g na trzy razy. Masę wyłożyć do torby cukierniczej. Wyciskać równe placki na papier do pieczenia. Suszyć bezę w temp. 110 stopni ok. godzinę. Rabarbar obrać, pokroić na drobne kawałki. Smażyć z resztą cukru i truskawkami w rondlu do rozgotowania. Dodać sok z cytryny. Przetrzeć masę przez sito, dodać żelatynę. Odstawić do wystudzenia.Obierki rabarbaru obtoczyć w cukrze pudrze i piec w piekarniku 160 stopni 15 minut. Ubić śmietanę na sztywno, dodawać szpatułką konfiturę i wymieszać ze śmietaną. Odstawić do lodówki. Wysuszone bezy przekładać musem rabarbarowo - truskawkowym. Dekorować chipsami z rabarbaru i świeżymi truskawkami.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych