Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

50 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszne muffinki z mąki pszennej razowej typ 2000, zawierającej dużą ilość naturalnego błonnika, bogatego w witaminy i mikroelementy. Szybkie ciasta to nie tylko szarlotka - spróbuj pysznych babeczek!

Składniki

2 szt. Jajka
1 szczypta Sól
80 g Cukier trzcinowy
1 szt. Banan
100 ml Olej rzepakowy
180 g Jogurt naturalny
250 g Mąka pszenna razowa typ 2000
50 g Mąka pszenna tortowa
1 łyżeczka Proszek do pieczenia
1/2 łyżeczka So
200 g Jagody

Opis wykonania

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180°C, formę do muffinek wyłożyć papilotkami lub posmarować masłem i posypać mąką.

Do miski wbić jajka, dodać szczyptę soli, cukier trzcinowy, obranego i pogniecionego widelcem na papkę banana, olej rzepakowy i jogurt naturalny. Całość dobrze wymieszać (najlepiej trzepaczką). Do kolejnej miski wsypać obie mąki, proszek do pieczenia i sodę, również wymieszać.

Połączyć składniki mokre z suchymi. Na koniec dodać jagody, delikatnie mieszając. Gotowe ciasto nakładać do 3/4 wysokości foremek, piec przez 30 minut na środkowej półce piekarnika.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych