


Pyszne muffinki z mąki pszennej razowej typ 2000, zawierającej dużą ilość naturalnego błonnika, bogatego w witaminy i mikroelementy. Szybkie ciasta to nie tylko szarlotka - spróbuj pysznych babeczek!
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180°C, formę do muffinek wyłożyć papilotkami lub posmarować masłem i posypać mąką. Do miski wbić jajka, dodać szczyptę soli, cukier trzcinowy, obranego i pogniecionego widelcem na papkę banana, olej rzepakowy i jogurt naturalny. Całość dobrze wymieszać (najlepiej trzepaczką). Do kolejnej miski wsypać obie mąki, proszek do pieczenia i sodę, również wymieszać. Połączyć składniki mokre z suchymi. Na koniec dodać jagody, delikatnie mieszając. Gotowe ciasto nakładać do 3/4 wysokości foremek, piec przez 30 minut na środkowej półce piekarnika.