Muffinki razowe z jagodami
9 porcje
50 min
Średnie
Składniki
Muffinki razowe z jagodami
Muffinki razowe z jagodami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180°C, formę do muffinek wyłożyć papilotkami lub posmarować masłem i posypać mąką.
Do miski wbić jajka, dodać szczyptę soli, cukier trzcinowy, obranego i pogniecionego widelcem na papkę banana, olej rzepakowy i jogurt naturalny. Całość dobrze wymieszać (najlepiej trzepaczką). Do kolejnej miski wsypać obie mąki, proszek do pieczenia i sodę, również wymieszać.
Połączyć składniki mokre z suchymi. Na koniec dodać jagody, delikatnie mieszając. Gotowe ciasto nakładać do 3/4 wysokości foremek, piec przez 30 minut na środkowej półce piekarnika.
Komentarze