Muffiny z bananów z czekoladą

4 porcje
Średnie
4.33 (Liczba ocen: 3)
Przepyszne Muffiny bananowo-czekoladowe z kawałkami czekolady
Składniki
4 szt. banany
1 szt. jajko
0,5 szklanka olej
1,5 szklanka mąka pszenna
1 łyżeczka proszek do pieczenia
1 łyżeczka soda oczyszczona
4 łyżka jogurt naturalny
1 szt. pokrojona czekolana
2 łyżka kakao
0,5 szklanka cukier puder
Muffiny bananowo-czekoladowe
Muffiny bananowo-czekoladowe
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Składniki suche -mąkę, proszek, sodę, cukier i kakao mieszamy razem. W drugiej banany z olejem miksujemy blenderem. Dodajemy jogurt i nadal miksujemy. Do składników suchych dodajemy mokre i mieszamy. Dodajemy kawałki czekolady i mieszamy. Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami i do każdej wlewamy ciasto do ok. 3/4 wysokości. Pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Komentarze