Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Przepyszne Muffiny bananowo-czekoladowe z kawałkami czekolady

Składniki

4 szt. banany
1 szt. jajko
0,5 szklanka olej
1,5 szklanka mąka pszenna
1 łyżeczka proszek do pieczenia
1 łyżeczka soda oczyszczona
4 łyżka jogurt naturalny
1 szt. pokrojona czekolana
2 łyżka kakao
0,5 szklanka cukier puder

Opis wykonania

Składniki suche -mąkę, proszek, sodę, cukier i kakao mieszamy razem. W drugiej banany z olejem miksujemy blenderem. Dodajemy jogurt i nadal miksujemy. Do składników suchych dodajemy mokre i mieszamy. Dodajemy kawałki czekolady i mieszamy. Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami i do każdej wlewamy ciasto do ok. 3/4 wysokości. Pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Monka
Pyszne mufinki w sam raz na raz 😉
Patrycja Lewandowska
W swoim przepisie użyłam erytrolu i powstała zdrowa słodka przekąska