Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Murzynek w koszulce

Opis wykonania

Chleb tostowy z migdałami, czekoladą i bitą śmietaną.

Rozpuścić czekoladę. Odkroić skórkę z tostów. Tost drobno zetrzeć i wymieszać z mlekiem. Natłuścić masłem foremki lub filiżanki odporne na działanie wysokiej temperatury (150 ml) i posypać cukrem. Pozostałe masło i cukier ubić na puszystą masę. Dodawać powoli żółtka. Dodać do masy kuwerturę, chleb tostowy I migdały. Białka ubić na sztywną pianę i ostrożnie wymieszać z masą. Foremki napełnić masą do trzech czwartych wysokości i szczelnie przykryć żaroodporna folia. Włożyć do pojemnika do gotowania i gotować według przepisu. Ostrożnie wyłożyć i podawać z ubitą na półsztywno śmietaną.
Sposób nastawiania: piekarnik parowy, gotowanie na parze, 100⁰C, 40-45 minut.