Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Mus cytrynowy

Opis wykonania

Orzeźwiający mus cytrynowy to mistrzowska, deserowa propozycja.

Mus cytrynowy - krok 1

Żelatynę namaczamy w odrobinie wody (ok. 50 ml), a następnie dodajemy sok z cytryny i podgrzewamy do temperatury 60 stopni.

Mus cytrynowy - krok 2

Białka ubijamy na sztywno i odkładamy na bok

Do misy robota kuchennego wlewamy żółtka, dodajemy cukier, wlewamy rozpuszczoną żelatynę i ubijamy na puszystą masę.

Cały czas mieszając na wolnych obrotach, dodajemy ubite białka.

Mus cytrynowy - krok 3

Na sam koniec wsypujemy pokrojoną w kostkę kandyzowaną cytrynę.

Przekładamy do pucharków i schładzamy przez 2 godziny w lodówce.

Bosch do kuchni