Mus cytrynowy
6 porcje
60 min
Trudne
Składniki
Mus cytrynowy
Mus cytrynowy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Żelatynę namaczamy w odrobinie wody (ok. 50 ml), a następnie dodajemy sok z cytryny i podgrzewamy do temperatury 60 stopni.
Białka ubijamy na sztywno i odkładamy na bok
Do misy robota kuchennego wlewamy żółtka, dodajemy cukier, wlewamy rozpuszczoną żelatynę i ubijamy na puszystą masę.
Cały czas mieszając na wolnych obrotach, dodajemy ubite białka.
Porada
Idealnie puszysty biszkopt? Domowa bita śmietana? Ich przygotowanie nigdy nie było prostsze. Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch automatycznie skończy pracę, gdy składniki będą idealnie ubite.
Na sam koniec wsypujemy pokrojoną w kostkę kandyzowaną cytrynę.
Przekładamy do pucharków i schładzamy przez 2 godziny w lodówce.
Komentarze