


Pyszne lekkie naleśniki zawierające wszystko co potrzeba na dobry początek dnia
Kukurydzę wraz z zalewą przelewamy do miski. Dodajemy pokrojoną w cienkie plasterki dymkę oraz chili. Następnie dodajemy jajaka, serek wiejski, mąkę żytnią, mąkę ryżową i proszek do pieczenia. Następnie mieszamy, po czym rozrzedzamy stopniowo masę mlekiem, do uzyskania gęstego lejącego się ciasta. Doprawiamy delikatnie pieprzem i solą. Nagrzewamy nieprzywierającą patelnię z odrobiną oleju kokosowego. Przecieramy papierowym ręcznikiem. Następnie kładziemy na patelni 2 cienkie plasterki boczku. Na drugiej stronie patelni wlewamy 2 małe chochle ciasta i lekko rozpłaszczamy. obieramy banana i przekrawamy go wzdłuż na 2 połówki. Kładziemy je na patelni żeby się skarmelizowały i przewracamy, kiedy przyrumienią się z jednej strony. Podobnie robimy w przypadku naleśników. Kiedy wszystko jest gotowe, zdejmujemy z patelni i podajemy na talerzu razem z kleksami gęstego jogurtu i jeśli ktoś lubi plasterkami chili.