Ogórki z chilli

4 porcje
Łatwe
Składniki
Ogórki z chilli
Ogórki z chilli
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Ogórki pokrój w ćwiartki, posyp solą, dokładnie wymieszaj i odstaw na noc. Następnego dnia odsącz ogórki z soku, Dodaj chilli i czosnek (może być w ząbkach lub grubo posiekany). Zagotuj olej i zalej nim ogórki. Do octu dodaj cukier i całość zagotuj. Dodaj do ogórków zalewę z octu. Całość bardzo dokładnie wymieszaj i odstaw na kilka godzin. Ogórki przełóż do słoików i zalej zalewą. Po zakręceniu odstaw do ostygnięcia, dnem do góry.
Tip:
Ogórki z chilli idealnie sprawdzą się jako przekąska lub dodatek do kanapek i mięs, zwłaszcza dla tych którzy lubią pikantne smaki.
Słoików nie trzeba wekować.
Ogórki układaj w słoiku blisko siebie.
Komentarze