Omlet cesarski

4 porcje
30 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Omlet cesarski
Omlet cesarski
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Do misy robota dodaj białka i szczyptę soli. Zacznij je ubijać po ok. 2 min i stopniowo dodawaj cukier, ubij na sztywną pianę. Przełóż ubite białka do miski.
Do misy robota dodaj mąkę, mleko, żółtka i cukier waniliowy, wymieszaj do połączenia składników.

Połącz ciasto z ubitymi białkami i rodzynkami, delikatnie wymieszaj.
Na żaroodporną ciepłą patelnię, dodaj masło, wlej ciasto i smaż przez 3 min.

Patelnię umieść w rozgrzanym wcześniej do 220 stopni piekarniku. Omlet piecz przez 15 minut.
Omlet podziel na części, posyp cukrem pudrem i podawaj.
Komentarze