Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Galaretka jest naturalna, gęsta i pięknie pachnie. To idealny deser na upalne dni. Do jej przygotowania możesz uzyć owoców sezonowych lub egzotycznych

Składniki

300 g truskawki
2-3 g agar
100 ml woda
1 łyżeczka ksylitol

Opis wykonania

Truskawki umyj, odszypułkuj i zmiksuj, a następnie przełóż do rondelka i zagotuj. Możesz dosłodzić je ksylitolem. Wodę doprowadź do wrzenia. Stopniowo dodawaj do niej agar cały czas mieszając, uważając aby nie powstały grudki. Następnie przelej ją do musu truskawkowego i dokładnie wymieszaj. Całość przelej do foremki i odstaw do przestygnięcia, po czym wstaw do lodówki na ok. 2 godziny. Identycznie postępuj z przygotowaniem galaretki jagodowej.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych