Owocowo-kokosowe ciasta na orzechowym spodzie
8 porcje
60 min
Średnie
Pyszne ! :)
Składniki
800 ml mleczko kokosowe stała część
400 g maliny mrożone
7-10 łyżka żelatyna
40 g erytrol
3 łyżka sok z cytryny
50 g płatki owsiane
125 g wiórki kokosowe
90 g orzechy włoskie
100 g daktyle suszone
60 g masło orzechowe
10 g kakao
Owocowo-kokosowe ciasta na orzechowym spodzie
Owocowo-kokosowe ciasta na orzechowym spodzie
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Daktyle należy wcześniej moczyć w 50g płatków owsianych wiórki kokosowe,orzechy, daktyle, masło orzechowe, kakao blendujemy do dość sypkiej konsystencji. Wykładamy masę na tortownicę, ugniatamy i wkładamy do lodówki. Maliny podgrzewami i blendujemy, następnie dodajemy mleczko kokosowe i sok z cytryny. Żelatynę rozpuszczamy w min. ilości wody i dodajemy do wrzącego mleka i chwilę gotujemy. Dajemy masie "przestygnąć" po czym przelewamy ją na nasz spód, po całkowitym ostygnięciu wkładamy do lodówki aż masa stężeje.
Komentarze