Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Owocowo-kokosowe ciasta na orzechowym spodzie

Owocowo-kokosowe ciasta na orzechowym spodzie
Ilośc porcji

8 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszne ! :)

Składniki

800 ml mleczko kokosowe stała część
400 g maliny mrożone
7-10 łyżka żelatyna
40 g erytrol
3 łyżka sok z cytryny
50 g płatki owsiane
125 g wiórki kokosowe
90 g orzechy włoskie
100 g daktyle suszone
60 g masło orzechowe
10 g kakao

Opis wykonania

Daktyle należy wcześniej moczyć w 50g płatków owsianych wiórki kokosowe,orzechy, daktyle, masło orzechowe, kakao blendujemy do dość sypkiej konsystencji. Wykładamy masę na tortownicę, ugniatamy i wkładamy do lodówki. Maliny podgrzewami i blendujemy, następnie dodajemy mleczko kokosowe i sok z cytryny. Żelatynę rozpuszczamy w min. ilości wody i dodajemy do wrzącego mleka i chwilę gotujemy. Dajemy masie "przestygnąć" po czym przelewamy ją na nasz spód, po całkowitym ostygnięciu wkładamy do lodówki aż masa stężeje.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych