Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Bardzo łatwe i szybkie do przygotowania, a co najważniejsze stanowią zdrową alternatywę kupnych ciastek po które dzieci często sięgają..

Składniki

100 g Płatki owsiane
100 g Mąka żytnia
100 g Masło
1 łyżka Miód
40 g Pestki dyni
50 g Rodzynki
50 g Cukier kokosowy
1 łyżeczka Proszek do pieczenia
1 szczypta Sól
50 g Suszone śliwki
30 g Gorzka czekolada

Opis wykonania

W garnuszku na małym ogniu roztopić masło z cukrem kokosowym. Zdjąć z ognia i dodać miód - wymieszać. W misce wymieszać mąkę, płatki, sól, proszek, rodzynki, pestki dyni, słonecznik i pokrojone w kosteczkę śliwki. Opcjonalnie można dodać pokruszoną na kawałeczki gorzką czekoladę. Łączymy zawartość garnuszka i miski, mieszamy, formujemy ciasteczka, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 15 min w 180 stopniach. Czekamy aż ciasteczka wystygną (początkowo są bardzo miękkie). Pakujemy do śniadaniówek dzieci na drugie śniadanie wraz z dodatkiem owocu i/lub warzyw.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Aleksandra J
Super ciasteczka do śniadaniówki 😊