Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszne pączusie bez glutenu, mleka, cukru i tłuszczów trans.

Składniki

1 szt. jaja
60 g mąka teff (z miłki abisyńskiej)
60 ml mleko kokosowe
0,3 łyżeczka soda oczyszczona
1 łyżeczka ocet jabłkowy
1 szt. dojrzały banan
1 łyżka olej kokosowy

Opis wykonania

Wszystkie składniki blendujemy razem do całkowitego połączenia. Wlewamy do opiekacza robiącego mini pączki (nada się także gofrownica/ opiekacz do trójkątnych tostów) i wyjmujemy gdy ciastka są już zarumienione po ok.5 minutach..
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Anna U.
Wyglądają pysznie i ciekawie :)

Powiązane przepisy