Pampuchy
![Pampuchy](https://akademiasmaku.pl/storage/8073/conversions/pampuchy-5269-single.webp)
4 porcje
90 min
Średnie
5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Pampuchy
Pampuchy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10709/conversions/Z6wOaBsIyXkHq6-thumb.webp)
Przygotuj wszystkie potrzebne do przygotowania pampuchów składniki. Ręcznie wymieszaj drożdże z cukrem, dodaj ciepłe mleko, całość dokładnie wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. W rondelku na niskiej mocy palnika roztop masło.
Do misy robota kuchennego dodaj mąkę, żółtka, rozczyn drożdżowy oraz roztopione masło. Używaj haka i funkcji „wyrabianie ciasta drożdżowego”. Misę z wyrobionym ciastem odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1 godzinę.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10710/conversions/WtyTNPmugQeTGZ-thumb.webp)
Z wyrośniętego ciasta formuj kulki o średnicy 5–6 cm, kulki układaj na blacie posypanym mąką, pozostaw je do wyrośnięcia na 30 minut. Pampuchy na parze są najlepsze, dlatego piecz je w piekarniku z funkcją pary w temperaturze 180 przez 25–30 minut.
Porada
Czy istnieje przepis na idealnie wyrobione ciasto? Tak! Przygotuj potrzebne składniki i włącz program Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10711/conversions/5TKXqtuObXtjwN-thumb.webp)
Gotowe bułki podawał z musami lub dżemami owocowymi, świeżymi owocami. Pampuchy z tego przepisu możesz też podawać jako dodatek do dań słonych.
Komentarze