Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Wspaniała panna cotta z sokiem marchewkowym zamiast cukru! Zdrowy i kolorowy deser uwielbiany przez mojego synka!

Składniki

250 ml śmietana 30%
200 ml świeży sok z marchwi
150 ml mleko
laska cynamonu
1 łyżka cukier waniliowy
1 łyżka cukier trzcinowy
2 łyżeczka sok z cytryny
2 łyżeczka żelatyna
50 ml woda
100 ml sok pomarańczowy

Opis wykonania

Żelatynę wsypać do wody, aby napęczniała. W garnuszku zagotować śmietankę, mleko, sok z marchewki, sok pomarańczowy, cukier waniliowy, cukier trzcinowy, laskę cynamonu oraz sok z cytryny. Po zagotowaniu zdjąć z palnika. Odczekać kilka minut i połączyć z żelatyną. Dokładnie wymieszać, aby żelatyna się rozpuściła. Ostudzić i przelać do foremek lub pucharków. Deser włożyć na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem można udekorować połówką truskawki. Smacznego!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy