Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Panna cotta z nasionami chia

Panna cotta z nasionami chia
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszna, fit wersja panna cotty z dodatkiem nasion chia.

Składniki

150 ml mleko
2 łyżka nasiona chia
0,5 łyżeczka żelatyna

Opis wykonania

Nasiona chia dodajemy do mleka i pozostawiamy na 2 godziny by spęczniały. Następnie w gorącej wodzie rozpuszczamy pół łyżeczki żelatyny i dodajemy do całości. Przelewamy do foremek i wstawiamy na kilka godzin do lodówki by się skrzepło. Całość podajemy udekorowane uwocami i startą gorzką czekoladą.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Magda G
Wyszło dobre, dodałam troszkę cukru wanilinowego podczas rozpuszczania żelatyny. Dodatkowo zrobiłam polewę malinową.