Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Panzanella - włoska sałatka z chlebem

Panzanella - włoska sałatka z chlebem
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 2)


Panzanella równie dobra jest na ciepło, jak i na zimno. W tej drugiej wersji doskonale sprawdza się w upały - jest lekka, sycąca i… chłodząca.

Składniki

40 dkg miksu różnych pomidorów
1 szt. średniej czerwonej cebuli
2 łyżka oliwek czarnych
1 łyżka kaparów
1 szt. ciabatty
2 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżka oliwy z oliwek
do smaku sól i pieprz

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
232.5 kcal
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
31.2 g
Błonnik
7.1 g
Białko
4.5 g
Sól
4.7 g

Opis wykonania

Krok 1

Pomidory pokrój na większe kawałki, cebulę - w piórka. Ciabattę porwij na mniejsze kawałki.

Krok 2

Do wyższej misy przełóż pomidory, dodaj pokrojoną cebulę, oliwki, kapary, kawałki ciabatty, sok z cytryny, oliwę, sól oraz pieprz. Całość wymieszaj.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Warto wcześniej podpiec bagietkę, super smakuje, ja pokruszyłabym jeszcze fetę :)
bsylvia
Bardzo dobra sałatka, smakuje idealnie sama i jako dodatek do dań, polecam!