Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
To zupa która króluje na moim stole przez cały okres grzybobrania-jeśli chce by była to zupa wegetariańska ać te musimy dokładnie oczyścić grzyby

Składniki

50 dkg świeże grzyby/prawdziwki lub borowiki
1 l bulion warzywny z lubczykiem
4 szt. ziemniaki
1 szt. marchewka
1 szt. pietruszka
1 szt. cebula
2 łyżka masło
100 ml śmietana kremówka
1 szczypta świeży rozmaryn
1 łyżeczka sól

Opis wykonania

Grzyby oczyszczam i kroję na kawałki,cebulę drobno siekam i razem z grzybami podsmażam na maśle. Do gorącego bulionu dodaję przesmażone grzyby, ziemniaki pokrojone w kostkę, marchewkę startą na grubych oczkach rozmaryn i wszystko gotuję ok. 15 min. pod koniec gotowania dodaję przyprawy i śmietankę. Według upodobania posypuję na talerzu natką pietruszki
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Magda G
U mnie makaron zamiast ziemniaków.Smaczna i prosta zupa.