Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
To zupa która króluje na moim stole przez cały okres grzybobrania-jeśli chce by była to zupa wegetariańska ać te musimy dokładnie oczyścić grzyby

Składniki

50 dkg świeże grzyby/prawdziwki lub borowiki
1 l bulion warzywny z lubczykiem
4 szt. ziemniaki
1 szt. marchewka
1 szt. pietruszka
1 szt. cebula
2 łyżka masło
100 ml śmietana kremówka
1 szczypta świeży rozmaryn
1 łyżeczka sól

Opis wykonania

Grzyby oczyszczam i kroję na kawałki,cebulę drobno siekam i razem z grzybami podsmażam na maśle. Do gorącego bulionu dodaję przesmażone grzyby, ziemniaki pokrojone w kostkę, marchewkę startą na grubych oczkach rozmaryn i wszystko gotuję ok. 15 min. pod koniec gotowania dodaję przyprawy i śmietankę. Według upodobania posypuję na talerzu natką pietruszki
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Magda G
U mnie makaron zamiast ziemniaków.Smaczna i prosta zupa.
Radosław
Rozmaryn super podkręcą smak grzybków. Wcześniej nie dodawałem go do zupy grzybowej
Radosław
Zupa wyszła wyśmienicie
Radosław
Polecam serdecznie przepis :)
Pafwvcio
Z ryżem wyszło super, mega dobre!
Ewusia1222
Podsmażam pieczarki na masełku i zupa wtedy jest taka aromatyczna :)
Dariaa509
Bardzo dobra zupa
Ewusia1222
Przepyszna zupa- ja nie zabielałam :)