Pełnoziarniste ciasteczka z orzechami
7 porcje
70 min
Łatwe
Wzorowane na ulubionych włoskich bisccotti
Składniki
3 szt. Jaja
1/4 szklanka Cukier dark muscavado
1/2 szklanka Mąka pełnoziarnista
1 szczypta Soda
1/4 szklanka Olej
1 szklanka Orzechy ulubione
1 szklanka Suszone owoce
Pełnoziarniste ciasteczka z orzechami
Pełnoziarniste ciasteczka z orzechami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Jaja zmiksować z cukrem i cynamonem. Wsypać orzechy, owoce, mąkę i sodę. Na końcu wlać olej, tak aby dało uformować się wałek (jeśli ciasto jest zbyt mokre, dosypać mąki). Wałek piec ok 30' w 180stopniach bez termoobiegu. Wyjąć, lekko wystudzić, pokroić na kromki i suszyć w 120stopniach ok 10'. Wyjąć i jeść.
Komentarze