Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Pełnoziarniste ciasteczka z orzechami

Pełnoziarniste ciasteczka z orzechami
Ilośc porcji

7 porcje

Czas wykonywania

70 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Wzorowane na ulubionych włoskich bisccotti

Składniki

3 szt. Jaja
1/4 szklanka Cukier dark muscavado
1/2 szklanka Mąka pełnoziarnista
1 szczypta Soda
1/4 szklanka Olej
1 szklanka Orzechy ulubione
1 szklanka Suszone owoce

Opis wykonania

Jaja zmiksować z cukrem i cynamonem. Wsypać orzechy, owoce, mąkę i sodę. Na końcu wlać olej, tak aby dało uformować się wałek (jeśli ciasto jest zbyt mokre, dosypać mąki). Wałek piec ok 30' w 180stopniach bez termoobiegu. Wyjąć, lekko wystudzić, pokroić na kromki i suszyć w 120stopniach ok 10'. Wyjąć i jeść.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych