Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pieczone gruszki to jedna z moich ulubionych przekąsek. Tym razem z serem pleśniowym.

Składniki

2 szt. Gruszki
50 g Ser gorgonzola
1 garść Orzechy włoskie

Opis wykonania

Umyte gruszki przekroić na połówki, wydrążyć gniazda. W dołki włożyć po kawałku gorgonzoli, posypać pokruszonymi orzechami. Piec w ok 180°C ok 10-15 minut, aż rospuści się ser.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Babeczka
Obłędne połączenie tych smaków na długo pozostaje w pamięci :)
Monka
To jest wybuchowe połączenie