Pierniczki bożonarodzeniowe
4 porcje
30 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Pierniczki bożonarodzeniowe
Pierniczki bożonarodzeniowe
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
W misie robota kuchennego umieść suche składniki: mąkę, cukier puder, kakao, sodę oczyszczoną, korzenną przyprawę piernikową, a także 1 jajko, masło i miód. Wszystko zmiksuj. Wyrobione ciasto powinno być zwarte i mieć jednolitą konsystencję.
Ciasto rozwałkuj na podsypanej mąką stolnicy i wykrój dowolne kształty przy pomocy foremek.
Porada
Jak zdobyć gwarancję udanych wypieków? Wykorzystaj czujnik PerfektBake w piekarnikach marki Bosch, który na podstawie stałego pomiaru wilgotności ciasta, ustala najlepsze parametry.
Pierniczki umieść na wyłożonej papierem blaszce i upiecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni.
Pieczenie powinno zająć 6 do 8 minut – warto sprawdzać pierniczki podczas pieczenia, aby się nie przypaliły.
Komentarze