Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Pierniczki bożonarodzeniowe

Opis wykonania

Bożonarodzeniowe pierniczki to słodki symbol świąt i źródło wielu radosnych chwil. W ich przygotowanie koniecznie zaangażuj całą rodzinę, wtedy będą smakować najlepiej!

1

W misie robota lądują suche składniki: mąka, cukier puder, kakao, soda oczyszczona, korzenna przyprawa piernikowa, a także 1 jajko, masło i miód. Wszystko zmiksuj. Wyrobione ciasto powinno być zwarte i mieć jednolitą konsystencję.

2

Ciasto rozwałkuj na podsypanej mąką stolnicy i wykrój dowolne kształty przy pomocy foremek.

3

Pierniczki umieść na wyłożonej papierem blaszce i upiecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni C.

4

Pieczenie powinno zająć 6 do 8 minut - warto sprawdzać pierniczki podczas pieczenia, aby się nie przypaliły.