Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Piernikowe ciastka owsiane z powidłami

Piernikowe ciastka owsiane z powidłami
Ilośc porcji

8 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pełnowartościowe ciastka, które zaspokoją zarówno mały jak i duży głód!

Składniki

250 g mąka owsiana
80 g mąka krupczatka
40 g mąka ziemniaczana
40 g przyprawa do piernika
15 g kakao
2 łyżeczka proszek do pieczenia
100 g miód
100 g olej kokosowy
100 ml mleko
1 szklanka powidła śliwkowe

Opis wykonania

Piekarnik nagrzać do 170 st. Suche składniki wymieszać w misce. Mleko, miód i olej umieścić w rondelku, podgrzewać do rozpuszczenia i połączenia składników. Mokre składniki przelać do suchych i mieszać do momentu wytworzenia gęstej masy. Na blachę piekarnika wyłożyć papier do pieczenia. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego, ułożyć na blasze i rozpłaszczać palcami na kształt ciastek. Piec 12-14min. Upieczone ciastka wystudzić na kratce. Gotowe ciastka smarować powidłami i przykrywać drugim ciastkiem. Smacznego!
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych