Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

PIEROGI Z KAPUCHOM I ŁOSOSIEM W OMAŚCIE Z BIERA

PIEROGI Z KAPUCHOM I ŁOSOSIEM W OMAŚCIE Z BIERA
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Przepyszne pierogi z łosiem z kapustą w sosie piwnym - w wykonaniu ślązaczki :)

Składniki

3 szklanka mąka
150 ml woda
1 szczypta sól
1 szt. jajko
500 g łosoś
500 g kapusta kiszona
1 szt. śliwka
1 szczypta pieprz
1 szczypta sól
500 ml piwo jasne
4 łyżka miód
pół łyżeczka cynamon
70 ml sok z połówki cytryny

Opis wykonania

Nadzienie: Ryba wciepać do gorkiego (wrzucić do wrzątku) i czekać aż się uważy, (aż się ugotuje) wywalić z gora – wystydzić( wyciągnąć z garnka). Kapusta mocno pociachać, wciepać na gorąco blacha i myrdać, aż bydzie się szkliło, wloć szolka biera, zawryć pokrywkom i dusić. Aprikołza podziabać szpadlem(widelcem), wciepać do gora i wyłączyć. Pomerdać, doprawić solą pieprzem. Poczekoć az nie bydzie gorkie (Poczekać, aż nie będzie gorące). Rozdziabana ryba dociepnąć i wymerdać w gorze w kapuchą. Fajrant – gotowe.

Omasta: Biera wloć do gora razem z miodem, dobrze wymerdać, dociepnąć cynamon i sok z cytryny. Wolno nad fajerem ważyć, aż bydzie lepkie (zgęstnieje) Mąka: Ciepąć na stolnica, zrobić w nim dziro i po lekku loć ciepło woda, wciepać trocha soli. Potym macoć ciasto az bydzie glanc godkie. Nudelkulą rozkulać (wałkiem rozwałkować) cyńko ciasto i ciachać szolkom wiele koła. Każde z łosobna nadziać rybą z kapustom, zaklepić. Jak wszystkie bydom wyrobione, wciepać je na gorko woda. Poczekać aż wypłyną na wierch (na górę).

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych