Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


PIEROGI Z KAPUCHOM I ŁOSOSIEM W OMAŚCIE Z BIERA

PIEROGI Z KAPUCHOM I ŁOSOSIEM W OMAŚCIE Z BIERA
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Przepyszne pierogi z łosiem z kapustą w sosie piwnym - w wykonaniu ślązaczki :)

Składniki

3 szklanka mąka
150 ml woda
1 szczypta sól
1 szt. jajko
500 g łosoś
500 g kapusta kiszona
1 szt. śliwka
1 szczypta pieprz
1 szczypta sól
500 ml piwo jasne
4 łyżka miód
pół łyżeczka cynamon
70 ml sok z połówki cytryny

Opis wykonania

Nadzienie: Ryba wciepać do gorkiego (wrzucić do wrzątku) i czekać aż się uważy, (aż się ugotuje) wywalić z gora – wystydzić( wyciągnąć z garnka). Kapusta mocno pociachać, wciepać na gorąco blacha i myrdać, aż bydzie się szkliło, wloć szolka biera, zawryć pokrywkom i dusić. Aprikołza podziabać szpadlem(widelcem), wciepać do gora i wyłączyć. Pomerdać, doprawić solą pieprzem. Poczekoć az nie bydzie gorkie (Poczekać, aż nie będzie gorące). Rozdziabana ryba dociepnąć i wymerdać w gorze w kapuchą. Fajrant – gotowe.

Omasta: Biera wloć do gora razem z miodem, dobrze wymerdać, dociepnąć cynamon i sok z cytryny. Wolno nad fajerem ważyć, aż bydzie lepkie (zgęstnieje) Mąka: Ciepąć na stolnica, zrobić w nim dziro i po lekku loć ciepło woda, wciepać trocha soli. Potym macoć ciasto az bydzie glanc godkie. Nudelkulą rozkulać (wałkiem rozwałkować) cyńko ciasto i ciachać szolkom wiele koła. Każde z łosobna nadziać rybą z kapustom, zaklepić. Jak wszystkie bydom wyrobione, wciepać je na gorko woda. Poczekać aż wypłyną na wierch (na górę).

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych