Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 2)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Ciasto na pizze bez drożdży nie musi wyrastać, dlatego piecze się ją od razu po wyrobieniu. Ciasto na pizzę bez drożdży jest banalnie proste i ekspresowe w wykonaniu. Poradzi sobie z nim każdy, nawet ten dla którego gotowanie to czarna magia.

Składniki

3 szklanki mąki pszennej
1 opakowanie proszku do pieczenia
1 szklanka ciepłej wody
2 łyżki oliwy z oliwek
Szczypta soli

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
761 kcal
Tłuszcz
12.3 g
Węglowodany
140.65 g
Błonnik
21.75 g
Białko
4.5 g
Sól
1 g

Opis wykonania

W dużej misce wymieszaj ze sobą mąkę, proszek i sól, a następnie dodaj oliwę.

Zagniataj ciasto stopniowo dolewając wodę. Wyrabiaj ciasto do całkowitego połączenia składników. Rozgrzej piekarnik do 200 °C. Ciasto rozwałkuj, przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzchu ułóż ulubione dodatki

Pizzę piecz około 10-15 minut na górnej półce.

Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
akorycka5
super przepis, fajnie że można ograniczyć drożdze nawet przy domowej pizzy
Radosław
Dobrze znać przepis na tą pizzę gdy w domu zabraknie drożdzy ;)
Radosław
Ciekawy przepis. Pizza wyszła dobra. Ciasto może nie jest tak puszyste jak drożdżowe ale również jest ok
Radosław
Polecam przepis