Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Pizza bez drożdży

Opis wykonania

Ciasto na pizze bez drożdży nie musi wyrastać, dlatego piecze się ją od razu po wyrobieniu.

Ciasto na pizzę bez drożdży jest banalnie proste i ekspresowe w wykonaniu. Poradzi sobie z nim każdy, nawet ten dla którego gotowanie to czarna magia.



Opis wykonania



W dużej misce wymieszaj ze sobą mąkę, proszek i sól, a następnie dodaj oliwę. Zagniataj ciasto stopniowo dolewając wodę. Wyrabiaj ciasto do całkowitego połączenia składników. Rozgrzej piekarnik do 200 °C. Ciasto rozwałkuj, przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzchu ułóż ulubione dodatki. Pizzę piecz około 10-15 minut na górnej półce.



TIP



Stopniowe dodawanie wody ułatwi kontrolę konsystencji ciasta. Jeśli jednak wyjdzie zbyt rzadkie dodaj więcej mąki i wyrabiaj dodatkowe 3-4 minuty.

Do ciasta dodaj łyżkę oregano – będzie miało intensywny smak i aromat.