Pizza bez drożdży
2 porcje
30 min
Łatwe
4 (Ilość ocen: 5)
Ciasto na pizze bez drożdży nie musi wyrastać, dlatego piecze się ją od razu po wyrobieniu.
Ciasto na pizzę bez drożdży jest banalnie proste i ekspresowe w wykonaniu. Poradzi sobie z nim każdy, nawet ten dla którego gotowanie to czarna magia.
Składniki
3 szklanki mąki pszennej
1 opakowanie proszku do pieczenia
1 szklanka ciepłej wody
2 łyżki oliwy z oliwek
Szczypta soli
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
761 kcal
Tłuszcz
12.3 g
Węglowodany
140.65 g
Błonnik
21.75 g
Białko
4.5 g
Sól
1 g
Pizza bez drożdży
Pizza bez drożdży
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
W dużej misce wymieszaj ze sobą mąkę, proszek i sól, a następnie dodaj oliwę.
Zagniataj ciasto stopniowo dolewając wodę. Wyrabiaj ciasto do całkowitego połączenia składników. Rozgrzej piekarnik do 200 °C. Ciasto rozwałkuj, przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzchu ułóż ulubione dodatki
Pizzę piecz około 10-15 minut na górnej półce.
Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.
Komentarze