Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

3.67 (Ilość ocen: 9)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Ciasto na pizze bez drożdży nie musi wyrastać, dlatego piecze się ją od razu po wyrobieniu. Ciasto na pizzę bez drożdży jest banalnie proste i ekspresowe w wykonaniu. Poradzi sobie z nim każdy, nawet ten dla którego gotowanie to czarna magia.

Składniki

3 szklanki mąki pszennej
1 opakowanie proszku do pieczenia
1 szklanka ciepłej wody
2 łyżki oliwy z oliwek
Szczypta soli

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
761 kcal
Tłuszcz
12.3 g
Węglowodany
140.65 g
Błonnik
21.75 g
Białko
4.5 g
Sól
1 g

Opis wykonania

1

W dużej misce wymieszaj ze sobą mąkę, proszek i sól, a następnie dodaj oliwę.

2

Zagniataj ciasto stopniowo dolewając wodę. Wyrabiaj ciasto do całkowitego połączenia składników. Rozgrzej piekarnik do 200 °C. Ciasto rozwałkuj, przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzchu ułóż ulubione dodatki

3

Pizzę piecz około 10-15 minut na górnej półce.

Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.

Oceń przepis
Średnia ocen: 3.67, Ilość ocen: 9
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
akorycka5
super przepis, fajnie że można ograniczyć drożdze nawet przy domowej pizzy
Radosław
Dobrze znać przepis na tą pizzę gdy w domu zabraknie drożdzy ;)
Radosław
Ciekawy przepis. Pizza wyszła dobra. Ciasto może nie jest tak puszyste jak drożdżowe ale również jest ok
Radosław
Polecam przepis
Monka
U mnie wyszło pysznie
Aleksandra Pępek
Mogłabym ją jeść codziennie!!
zielone_obloczki
Dobrze znać taki przepis, jednak ja wolę ciasto na pizze z drożdżami. Jest bardziej puszyste.
Ewusia1222
Wyszła pyszna , bardzo polecam. Moja rodzina się zajadała
Maria Izabela
Dużo szybsza wersja tradycyjnej pizzy
anlovi
Smaczna pizza. Super, że nie trzeba czekać, aż wyrośnie ciasto.
Ewusia1222
Najlepsza pizza
Ancyna
Na pewno jest szybsza w wykonaniu niż ta z drożdżami natomiast jest nieco zbita. Dlatego warto uzupełnić ją mokrymi składnikami i dużą ilością sosu jako dodatek
Lalaxo
Gdy drożdży w domu brak zawszs można poratować się proszkiem do pieczenia. Super!
Aleksandra J
Super pizza ☺️