Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszne, pachnące a w smaku lekko słodkawe

Składniki

1 kg dynia
1 szt. średnia cebula
3-4 szt. jajka
5-6 łyżka mąka pszenna
1 łyżeczka sól
1 łyżeczka pieprz
3-4 łyżka olej

Opis wykonania

Dynie obieramy ze skórki, usuwamy nasiona i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy obraną i drobno posiekaną cebulkę, 3 jajka, mąkę oraz przyprawy sól i pieprz. Mieszamy dokładnie. Na patelnię dajemy olej, rozgrzewamy i smażymy placuszki po 3-4 minuty z obu stron.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych