Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Sushi z kaszą i pstrągiem po polsku

Kaszi Polskie Sushi
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Piotr Ogiński akademia-logo-d0a0d52d (1) (1)
Polskie sushi z kaszą i pstrągiem.

Składniki

Kaszi
1 szklanka kasza pęczak
2 szklanka woda
1 szklanka wywar z kurczaka
2 łyżka kasza manna
8 szt. nori
1 szt. serek śniadaniowy Philadelfia
1 szt. ogórek zielony
3 szt. ogórek kiszony
3 łyżka chrzan
koperek
5 łyżka majonez
2 szt. cebula
2 szt. jajko
ocet jabłkowy
Dodatki
1 szt. cytryna
1 szt. płat wędzony pstrąga
czarnuszka
10 szt. ogonek z raków

Opis wykonania

  1. Kasze trzykrotne płuczemy. Do garnka wlewamy zimną wodę sól oraz wywar. Gotujemy na wolnym ogniu przez około 40 minut. Gdy kasza jest gotowa wlewamy 1 łyżkę octu jabłkowego 2 łyżki oliwy i kaszę manną. Zostawiamy kasze do ostygnięcia na płaskiej powierzchni na czas 20 minut.
  2.  Na macie do sushi kładziemy nori rozkładamy kaszę (warstwa o grubości 5-6 mm ). Całość smarujemy warstwą serka i na środku układamy dodatki wędzony pstrąg ogórek raki itp.
  3. Zwinięte rulony wkładamy do lodówki na 30 minut. Potem kroimy na kawałki o grubości 2-3 cm.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych