Sushi z kaszą i pstrągiem po polsku
4 porcje
Średnie
Polskie sushi z kaszą i pstrągiem.
Składniki
Kaszi
1 szklanka kasza pęczak
2 szklanka woda
1 szklanka wywar z kurczaka
2 łyżka kasza manna
8 szt. nori
1 szt. serek śniadaniowy Philadelfia
1 szt. ogórek zielony
3 szt. ogórek kiszony
3 łyżka chrzan
koperek
5 łyżka majonez
2 szt. cebula
2 szt. jajko
ocet jabłkowy
Dodatki
1 szt. cytryna
1 szt. płat wędzony pstrąga
czarnuszka
10 szt. ogonek z raków
Kaszi Polskie Sushi
Kaszi Polskie Sushi
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
- Kasze trzykrotne płuczemy. Do garnka wlewamy zimną wodę sól oraz wywar. Gotujemy na wolnym ogniu przez około 40 minut. Gdy kasza jest gotowa wlewamy 1 łyżkę octu jabłkowego 2 łyżki oliwy i kaszę manną. Zostawiamy kasze do ostygnięcia na płaskiej powierzchni na czas 20 minut.
- Na macie do sushi kładziemy nori rozkładamy kaszę (warstwa o grubości 5-6 mm ). Całość smarujemy warstwą serka i na środku układamy dodatki wędzony pstrąg ogórek raki itp.
- Zwinięte rulony wkładamy do lodówki na 30 minut. Potem kroimy na kawałki o grubości 2-3 cm.
Komentarze