Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

1 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Smakują tak samo świetnie jak ziemniaczane

Składniki

2 szt. cukinia
1 szt. jajko
10 dkg ser żółty
1 łyżeczka majonez
1 łyżeczka sól
1 łyżeczka czubryca zielona
1 szt. ząbek czosnku
1 szczypta pieprz
2 łyżka mąka pszenna
2 łyżka mąka ziemniaczana
6 łyżka oliwa

Opis wykonania

Cukinię obieramy ze skórki i ścieramy na tarce na grubych oczkach, posypujemy solą i zostawiamy na około 10 minut. Po tym czasie odlewamy nadmiar wody. Ser ścieramy na grubych oczkach, dodajemy do cukinii. Łączymy ze sobą wszystkie składniki. Smażymy jak placki ziemniaczane spożywamy na ciepło.

Oceń przepis
Średnia ocen: 1, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
zielone_obloczki
Bardzo smaczne placuszki. Aby było szybciej i wogodniej, polecam użyć maszynki do mięsa zamiast tarki 😊
olesia
Delikatne i pyszne
bsylvia
Delikatne i bardzo dobre placki - polecam!
Aleksandra J
Super sposób na wykorzystanie cukinii ☺️
Długa
Niebo w gębie tak określiła moja rodzina. Robimy często.