Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 2)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Proste do przygotowania, aromatyczne i smaczne placki.

Składniki

1 kg cukinia
1 szt. cebula
2 łyżeczka czosnek przeciśniety przez praskę
3 łyżka koperek posiekany
2 szt. jajka
5 łyżka mleko
3/4 szklanka mąka
1 łyżeczka sól
1/3 łyżka pieprz

Opis wykonania

Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posypać solą i odstawić na 30 minut. Po tym czasie odcisnąć nadmiar wody. Cebulę zetrzeć na tarce, Do cukinii dodać, cebulę, czosnek i koperek, wymieszać. Następnie dodać jajka, mleko, mąkę oraz pieprz. Całość dokładnie wymieszać. Ciasto nakładać łyżką na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z jogurtem.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Najpelsze 👍podaje z sosem czosnkowym 😁
bsylvia
Bardzo dobry przepis na tego typu placki, polecam!
Ancyna
Pyszne aromatyczne placuszki. Warto wyprobowac nawet jak ktoś nie przepada za cukinią, te placki mogą zmienić jego zdanie na jej temat
zielone_obloczki
Smaczne placuszki. Koperek idealnie tu pasuje:)