Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Proste do przygotowania, aromatyczne i smaczne placki.

Składniki

1 kg cukinia
1 szt. cebula
2 łyżeczka czosnek przeciśniety przez praskę
3 łyżka koperek posiekany
2 szt. jajka
5 łyżka mleko
3/4 szklanka mąka
1 łyżeczka sól
1/3 łyżka pieprz

Opis wykonania

Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posypać solą i odstawić na 30 minut. Po tym czasie odcisnąć nadmiar wody. Cebulę zetrzeć na tarce, Do cukinii dodać, cebulę, czosnek i koperek, wymieszać. Następnie dodać jajka, mleko, mąkę oraz pieprz. Całość dokładnie wymieszać. Ciasto nakładać łyżką na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z jogurtem.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Najpelsze 👍podaje z sosem czosnkowym 😁