Placuszki kokosowo-owsiano-jaglane
2 porcje
30 min
Łatwe
Placuszki owsiano-jaglane z dodatkiem wiorków kokosowych
Składniki
2 szt. Jaja kurze
50 g płatki owsiane
50 g płatki jaglane
40 g wiórki kokosowe
10 g miód
35 g mleko kokosowe
5 g Olej kokosowy
100 g borówki
Placuszki kokosowo-owsiano-jaglane
Placuszki kokosowo-owsiano-jaglane
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Jaja blendujemy z wiórkami kokosowymi, miodem i mlekiem kokosowym. Do powstałej płynnej masy dorzucamy płatki owsiane, jaglane, a następnie mieszamy całość tak, by płatki obtoczyć w płynnej masie.
Odstawiamy masę, aż płatki zmiękną na około 15 min. Smażymy placuszki na patelni zwilżonej olejem kokosowym z obu stron, aż osiągną złoty kolor (można użyć zabawnych foremek do smażenia - gwiazdeczki i motylki smakują znacznie lepiej).
Do podania dodajemy ulubione owoce naszego dziecka -mogą być borówki, maliny jeżyny, itp.
Komentarze