Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Placuszki owsiano-jaglane z dodatkiem wiorków kokosowych

Składniki

2 szt. Jaja kurze
50 g płatki owsiane
50 g płatki jaglane
40 g wiórki kokosowe
10 g miód
35 g mleko kokosowe
5 g Olej kokosowy
100 g borówki

Opis wykonania

Jaja blendujemy z wiórkami kokosowymi, miodem i mlekiem kokosowym. Do powstałej płynnej masy dorzucamy płatki owsiane, jaglane, a następnie mieszamy całość tak, by płatki obtoczyć w płynnej masie.

Odstawiamy masę, aż płatki zmiękną na około 15 min. Smażymy placuszki na patelni zwilżonej olejem kokosowym z obu stron, aż osiągną złoty kolor (można użyć zabawnych foremek do smażenia - gwiazdeczki i motylki smakują znacznie lepiej).

Do podania dodajemy ulubione owoce naszego dziecka -mogą być borówki, maliny jeżyny, itp.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych