Polędwiczki w sosie

4 porcje
45 min
Łatwe
4 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Polędwiczki w sosie
Polędwiczki w sosie
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Polędwiczkę pokrój na plastry. Posyp solą i pieprzem.

Na patelni rozgrzej olej i obsmaż polędwiczki z obu stron na złoty kolor.
Wlej wodę, dodaj tymianek. Duś przez ok. 15 minut.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.


Wlej śmietanę i dodaj chrzan, dokładnie wymieszaj. Zagotuj.
Zmniejsz moc płyty grzewczej i gotuj, aż sos lekko zgęstnieje.
Komentarze