Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

4 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Pyszne i szybkie do przygotowania polędwiczki, w kremowym i wyrazistym sosie chrzanowym. Danie pasuje do kasz, ziemniaków, kopytek i innych kluseczek. To przepis, który z pewnością warto mieć w swoim repertuarze.

Składniki

500 g polędwicy wieprzowej
200 ml śmietany 30%
250 ml gorącej wody
1 łyżka chrzanu
2 łyżki oleju
½ łyżeczki suszonego tymianku
sól, pieprz do smaku

Opis wykonania

Polędwiczkę pokrój na plastry. Posyp solą i pieprzem. 

Na patelni rozgrzej olej i obsmaż polędwiczki z obu stron na złoty kolor.

Wlej wodę, dodaj tymianek. Duś przez ok. 15 minut.

Porada

Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.

Bosh Logo
Bosh

Wlej śmietanę i dodaj chrzan, dokładnie wymieszaj. Zagotuj.

Zmniejsz moc płyty grzewczej i gotuj, aż sos lekko zgęstnieje.

Oceń przepis
Średnia ocen: 4, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Małgorzata
Fajny i szybki przepis. Jakiś nigdy nie wpadłam na to, by dodać chrzan a to naprawdę zmienia smak. W towarzystwie kaszy gryczanej najlepsza:)

Powiązane przepisy