


Polędwiczki i suszone pomidory do idealnie uzupełniający się duet. Danie to z pewnością sprawdzi się w czasie świąt, spotkań z rodziną i przyjaciółmi. Można je przygotować wcześniej i odgrzać tuż przed podaniem.
Polędwiczki natnij co 4 cm, posyp solą i pieprzem. Na płycie grzewczej rozgrzej patelnię z 2 łyżkami oliwy z pomidorów suszonych, ułóż polędwicę i obsmaż z każdej strony po 2 minuty.
Polędwicę przełóż na deskę do krojenia i podziel na porcje. W naczyniu żaroodpornym wymieszaj śmietanę i suszone pomidory. Na górze ułóż mięso, wbij termosondę, użyj programu PerfectChef piekarnika do pieczenia polędwicy wieprzowej. Program sam dobierze temperaturę i czas!
Po upieczeniu polędwiczkę przełóż na talerz, a zapieczony sos śmietanowy przełóż do miseczki.